maandag 13 januari 2014

Muzo dag 2

Muzo-dag 2:

WORKSHOP BEELD

Dag twee van onze de module 'Muzische school' startte voor mij met een workshop beeld. We kregen deze workshop van een externe docente. Daarom starten we met een kennismaking. Het was niet zomaar een ordinaire kennismaking, wat dan zou het niet muzisch zijn. We zeiden onze naam en vertelden daarbij ook welk kledingstuk we het meest belangrijk vonden aan onze outfit voor vandaag.  Dit ging van truien, broeken tot armbandjes en ringen. Daarna gingen we nog eens de kring rond en vertelden we aan elkaar welk land we zeker nog eens willen bezoeken en waarom. Als laatste verzonnen we naar welk fictief land of wereld we graag eens getransformeerd zouden worden. Ik koos voor de toekomst ! Een beetje het onbereikbare, je blijft tasten in het duister wat zal komen... Spannend !!

Als inleiding van onze eerste echte opdracht keken we naar een filmpje over de jaren '60 om in de juiste sixties sfeer te komen. Bij onze eerste opdracht werd er een groot vel papier op de grond gelegd en kreeg iedereen een penseel en een beetje zwarte verf. Onder begeleiding tekenden we allemaal een buik op het blad, daarna schoven we door en tekenden een hoofd aan de buik. Zo schoven we steeds maar door en ontstonden er heel wat grappige wezens.

Na het tekenen van onze super-originele wezens verzonnen we een naam voor het personage waar we voor stonden. Bij de naam kleefden we ook een aantal typische eigenschappen. Als laatste stelden we ons figuurtje voor aan de andere medestudenten. Er kwamen vele grappige namen en kenmerken tevoorschijn.





Een mooie hoed
Pas na de pauze startte onze echte opdracht. Vandaag stond alles in het tekening van de mode in de jaren '60. In het lokaal stonden verschillende materialen verspreid. Er was een tafel met papier, een tafel met rietjes, een tafel met plastic, een tafel met buizen en een tafel met wol. Elk groepje startte bij één van de materialen. Daarna werd gezegd welk kledingstuk me moesten maken met dat materiaal. Vb. een hoed, een riem, een schoen, een feestjurk, ...
De resultaten van deze unieke creaties vind je in onderstaande Slidely.
Muzo dag 2 beeld - mode jaren '60


WORKSHOP MEDIA

De workshop media was weer een hele verruiming voor mijn precies beperkte kennis van technologie. 
Als eerste ging mijn wereld open bij de digitale decors. De decors die vaak tijdens musicals worden gebruikt om de toeschouwers nog meer aan te spreken zijn vaak digitale decors. Vb. Music K3, Peter Pan, Ben X, ... We kregen ook de kans om zelf digitale decors te maken in PowerPoint. Fantastische resultaten zagen we!




Verder ontdekte ik de hapklare app : Popartlite. Met deze app kan je foto's bewerken in de Pop-art stijl.



Volgende app die we ontdekten was: Songify. Met deze app maak je makkelijk en snel hippe liedjes. Je hoeft er zelf niet voor te kunnen zingen. Iets inspreken, een passende stijl en klaar. Jammer genoeg kan ik onze zelfgemaakte Sixties song hier niet posten.

Verder ontdekten we Slidely. Een site op internet waar je makkelijk en snel foto's kan laten afspelen in een filmpje. Je kan tijdens het afspelen van de foto's ook tekst toevoegen. Ook een passende stijl kan je video personaliseren.

Om onze muzische dag af te sluiten ontdekten we nog twee praktische app's: Comic life & Star Compiser.
Met de app Comic Life kan je heel makkelijk strips bouwen.
Met de app Star Composer kan je eenvoudig een muzikale compositie bouwen en daarbij iets inzingen.

 


Weer een prachtige dag op muzisch vlak waar ik veel heb opgestoken! Op naar de volgende ...