zaterdag 18 januari 2014

Dworp DAG 1 (dinsdag)


VERTREK & AANKOMST


Op dinsdag 14 januari 2014 vertrokken we met z’n allen met de bus richting Dworp. Dworp ligt is de provincie Vlaams-Brabant.

Na een busrit van een dik uur  kwamen we aan in Destelheide, het vormingscentrum waar we 4 dagen zouden verblijven. Valiezen, materiaal, evaluatiekoffers, muziekinstrumenten en media materiaal werd uit de bus gehaald. 

TOONMOMENT

Nadat we onze bagage uit de bus haalden, kleedden we ons om voor ons toonmoment dat we op school hadden voorbereid. Vele mensen in leuke jaren '60 outfits. Zowel ruimtewezens, hippies als chique dames waren aanwezig.
Ieder groepje stelde zijn toonmoment voor. Na elk toonmoment werd er op een muzische manier geëvalueerd. 
Vb. een passende kleur kiezen bij het toonmoment, een passend geluid, een passend standbeeld, een tableau vivant, een passend dier, reclameslogan verzinnen, wasspelden plaatsen, …

Na het bekijken van 14 spetterende muzische voorstellingen, evalueerden we globaal over het toonmoment. We gaven elkaar allemaal een dikke pluim. Algemeen vonden we het  maken van het toonmoment een leuke activiteit. Vanuit eigenlijk een zeer vage opdracht is elk groepje tot een mooi resultaat gekomen.
Sfeerbeeld van ons toonmoment
Zelf vond ik het ook een leuke opdracht. Vele studenten vonden het vervelend dat ze niet bij hun beste vrienden of vriendinnen zaten om het toonmoment voor te bereiden. Ikzelf vond dit niet zo een probleem omdat je met andere mensen die je minder goed kent een andere visie of mening krijgt over bepaalde dingen die je anders niet zou veranderen. Je hebt een ruimere blik, je kijkt anders! Zelf was ik tevreden over het toonmoment dat we brachten! Een leuk en vernieuwend resultaat.


KEUZEWORKSHOP

Als keuzeworkshop koos ik voor muziek. Ik koos voor een sessie muziek omdat ik zelf niet zo sterk ben in muziek. Ik hoopte nog enkele ideetje op te doen om later in de praktijk te kunnen gebruiken.

We startten de sessie met enkele ritmische deuntjes die we zelf maakten. We leerden nog enkele bruikbare en vooral nuttige tips voor de lagere school. De site: www.muziekindeklas.nl scoorde echt bij alle studenten in de groep. Het is een site waar je van alles ideetjes en direct bruikbare lessen kan vinden  in je muziekles aan de hand van je digibord. Zelf probeerden we enkele lessen uit om te checken of het echt wel bruikbaar is voor de lagere school. En, ja hoor het was zo ! Perfect te gebruiken! Om onze allerlaatste muziekles af te sluiten speelden we nog enkele nieuwe akkoorden op de gitaar.


Ik ben tevreden dat ik deze sessie heb gevolgd. De laatste tips en ideetjes deed ik hier op om later goede muzieklessen te kunnen geven!
Na de keuzeworkshop gingen we eten en hadden we tijd om ons te installeren op onze kamers.







AVONDACTIVITEIT

Tijdens het avondeten waren we reeds voorbereid: makkelijke kledij en een actieve workshop. Wat staat er ons nu te wachten...

We werden om 20 uur in de zaal verwacht, daar stond Sep ons op te wachten.  Hij ging van ons volleerde Funcky & Soul dansers maken. Hij begon met de basis bewegingen. De basisbeweging heette 'Jack'. Bij deze beweging buig je goed door de knieën en beweeg je je schouders naar voor en naar achter. Een echte nonchalante houding dus. Naast de basisbeweging waren en nog enkele afgeleiden.  


Al snel ontdekten we wie de grote Funky & Soul danser was. Sep toonde ons een filmpje waar hij zelf dansles gaf. Kijk maar even mee en probeer zelf ook eens. Het ziet er makkelijker uit dan dat het is.


Zelf testten we alle danspasjes uit en verzonnen we er zelf ook enkele in onze Funky & Soul groepjes. Om de toch wel intens actieve avond af te sluiten met iets typisch Funky & Soul deden we de Soul train line. We gingen op twee rijen staan met onze gezichten naar elkaar. Aan het begin van de twee rijen deden  de eerste personen  Funky & Soul pasjes doorheen de gang. We moedigden elkaar aan door te klappen en de juichen.Er is ook een filmpje gemaakt van onze eigen Soul train. Kijk maar...





Ik vond het een hele leuke avond. Ik hou van dansen en zo heb ik weer iets nieuws bijgeleerd. Het was een zeer actieve avond waarbij we ons niet hebben verveeld! 


I LOVE FUNCKY &  SOUL